Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αμφίπολης

Εννιά χιλιόμετρα δυτικά απο την παραλία Οφρυνίου, βρίσκεται η Αμφίπολη με τους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους και το εκπληκτικό μουσείο. Απο εδώ φαίνεται σχεδόν ολόκληρος ο Στρυμωνικός κόλπος και είναι το σημείο εκκίνησης της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Λέων της Αμφίπολης

Ο Λέων της Αμφίπολης είναι έργο επιτάφιας πλαστικής του 4ου αιώνα προ κοινής χρονολόγησης, μνημείο πολεμικής δόξας και πράξης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Λαζαρίδη, στήθηκε προς τιμή του Λαομέδοντα από τη Λέσβο, ενός από τους αξιολογότερους τριηράρχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εγκαταστάθηκαν στην Αμφίπολη, ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή βρισκόταν στην κορυφή του τάφου της Αμφίπολης. Θα τον βρείτε αμέσως πριν την παλιά γέφυρα του Στρυμώνα, δέκα λεπτά μακρυά απο την παραλία Οφρυνίου, σε μια τοποθεσία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Βυζαντινή μονή Παναγίας Εικοσιφίνισσας

Τριάντα περίπου χιλιόμετρα βόρεια απο την παραλία Οφρυνίου, βρίσκεται η Βυζαντινή Μονή Παναγίας Εικοσιφίνισσας σε υψώμετρο 753 μέτρων στο κατάφυτο Παγγαίο. Είναι η παλαιότερη εν ενεργεία μονή στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ιδρύθηκε απο τον Άγιο Γερμανό το 518 μ.Χ. Αξιοθαύμαστο είναι ότι η εικόνα της Παναγίας Εικοσιφίνισσας είναι μια απο τις έντεκα “Αχειροποίητες” εικόνες της Παναγίας που υπάρχουν σ όλο τον χριστιανικό κόσμο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Παραλία Οφρυνίου Οφρύνιο, 64008 Ελλάδα
+302594031276
+306932922800
+302594031136
Ομιλούνται Γερμανικά
sofiapapa17@gmail.com

Social Media:

Copyright Villa Sophia 2019. All Rights Reserved